Warung pak nong yang terkenal dengan ICT ( ikan celup tepung. Aku mula - mula datang ke warung Pak Nong dalam tahun 2012. Itu pun setelah aku mendapat maklumat dari rakan sejawatku masa aku di JKR.
Aku dan keluarga
Masa tahun 2012 warung Pak Nong tak sebesar sekarang. Pelanggan pun tak seramai sekarang. Boleh dikatakan masa tu harga makanan di warung Pak Nong pun murah. Tak macam harga sekarang.
Pada petang sabtu 6 April 2019 aku dan keluarga makan di warung pak long. Itu pun setelah 2 ke 3 tahun tak datang ke sini. Banyak perubahan yang tel;ah berlaku. Laut Cina Selatan pun semakin menghampiri ke warung Pak Nong.
ramainya beratur
Kalu dulu ku rasa pLautnya dalam 20 meter juga dari ja;lan di depan kedai pak nong. Tapi dua tahun lepas ombak kuat telah banyak menghakis [esisiran pantai kawasan Kuala Nerus.
Berbalik kepada kisah warung Pak Non. Aku ;ebih suka ikan Celup Tepungnya. Walauoun menggunakan ikan selayang, tapi ikan selayangnya yang besar dan rasanya manis serta enak. Mungkin Pak Nong menggunakan ikan yang fresh. Baru dari Laut.
sotong Celup Tepung
Selain ikan, aku juga suka udang celup tepung. Kalau dulu ada mee talam digoreng basah. Yang tu pasti aku makan berlaukkan ikan atau sotong atau udang yang dicelup tepung. Baru - baru ini aku pergi, mee goreng telah tiada dalam menu.
Ikan Celup Tepung
Yang paling tak tahan di warung Pak Nong adalah beratur untuk mendapatkan makanan. Sebab terlalu panjang untuk beratur. Nasib baik isteriku rajin untuk beratur dibantu oleh anak - anakku.
Udang Celup Tepung
Lepas ni tak tau bila pulak aku akan makan di warung Pak Nong. Yang pasti makanan laut bergoreng celup tepung di Warung Pak Nong adalah yang terbaik..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan